SKISPORT I POLEN

Der er mange muligheder for den skiglade turist, vel at mærke til priser der er til at have med at gøre. Flere og flere rejsearrangører er ved at få øjnene op for de Polske skisportssteder. Nedenstående en kort præsentation af de største og mest kendte skisportssteder med henvisning til internetsider.

Bialka Tatrzanska ligger ca. 20 kilometer fra Zakopane i et område med 18 skilifter , hvoraf 9 kører på fælles liftkort system , mens man betaler for hver enkelt tur på de andre 9 lifte. Liftene er moderne og modsvarer dem man finder på de kendte og noget dyrere skisportssteder i Østrig , Schweiz og Frankrig. I ” rene ord for pengene ” fortalte Kent Nikolajsen om skisports stederne i Polen , hvor man får det hele for den halve pris. Dette gælder også after skiing , som andre stedre kan udhule et feriebudget. Aviserne har haft rosende artikler om Polen som turistland , både sommer og vinter.

Karpacz er et fredfyldt skisportssted med en utrolig smuk beliggenhed i sudeterbjergene, Karpacz ligger i det hjørne af Polen der støder op til Tjekkiet og Tyskland, så transporttiden fra Danmark er til at overse, der er motorvej hele vejen gennem Tyskland fra Rostock til den Tysk/Polske grænse. I Karpacz finder du 23 lifter, 3 løjper med snekanoner og 6 oplyste løjper.
Link til Karpasz i www.polska.dk
Link til officiel hjemmeside www.karpacz.pl

Korbielow kan sammenlignes med Zakopane blort lidt mindre og tilsvarende lidt mere rolig end Zakopane. I området findes 14 lifter, 2 løjper med snekanoner og 3 oplyste løjper.
Link til hjemmeside www.pilsko.com.pl

Krynica Gorska er et hyggeligt skisportssted med Polens mest moderne gondollift som kører til en 2,5 km lang løjpe. I området finder du 15 lifte, 3 løjper med snekanoner og 3 oplyste løjper.
Link til officiel hjemmeside www.krynica.pl

Szczyrk er Polens svar på Chamoix men med et prisniveau der er helt anderledes. Szczyrk er et paradis for ski- og snowboardelskere. Det er også i Szczyrk at Polens skilandshold træner. I området finder du 26 lifte, 9 løjper med snekanoner og 7 oplyste løjper.
Link til Szczyrk i www.polska.dk
Link til hjemmeside www.oss.szczyrk.com.pl

Szklarska Poreba er et rigtigt hyggeligt sted med gode bakker. byen er meget smukt beliggende for foden af Screnica bjergtoppen. I området finder du 15 lifte, 4 løjper med snekanoner og 8 oplyste løjper. Byen ligger kun ca 20 km fra Karpacz så også hertil er der let transport fra Danmark.
Link til Szklarska Poreba i www.polska.dk
Link til officiel hjemmeside www.szklarskaporeba.pl

Zakopane er vel nok Polens mest kendte vintersportssted med masser af skimuligheder for hele familien, det er der selvfølgelig mange der har fundet ud af. I området finder du 37 lifte, 14 løjper med snekanoner og 19 oplyste løjper.
Link til Zakopane i www.polska.dk
Link til officiel hjemmeside www.zakopane.pl

Zieliniec, hvorfor tage til Alperne når der altid er sne her?, det er i alle fald sådan de siger i området, der er begunstiget med et ganske specielt mikroklima. I området findes bakker i alle sværhedsgrader. 16 lifte, 3 løjper med snekanoner og 6 oplyste løjper.
Link til officiel hjemmeside www.zieliniec.pl

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here